SON DAKİKA

Haber Oku

Menopoz nedir belirtileri nelerdir! Menopoz olan Dönem nasıl atlatılır?

Menopoz nedir belirtileri nelerdir! Menopoz olan Dönem nasıl atlatılır?
Bu haber 07 Haziran 2020 - 16:46 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Menopoz Belirtileri! Menopoz Dönemi nasıl? Kızların kaçınılmaz kabusu, menopozun en çok ilgilendiği şeydir.

Menopoz, bebeklik, ergenlik ve ci-n-sel olgunluk gibi bir yaşam dönemi olabilir. Menopoz sırasında yumurtalıklar içindeki folikül miktarı azalır ve buna bağlı olarak östrojen üretimi azalır. Zamanla östrojen üretimi durur ve bu nedenle yumurtalıklar küçülür. Buna göre, döngü kesilir ve bu nedenle üreme yeteneği kaybedilir.

Türkiye’de menopoz yaşı 45.6 + 5.63 olmaya karar verdi. Türkiye, Türk kadınlarının% 24’ünün demografik ve sağlık anketinden elde edilen verilerle tutarlı olarak, tipik bir yaşam süresi boyunca 67.3 yıl beklentisi düşünüldüğünde, postmenopozal dönemde olduğunu söyledi.

Ayrıca menopoz şekli ile uyumlu olarak sınıflandırılır;

Doğal menopoz
Erken menopoz: 45 yaşından önce meydana gelen menopoza erken menopoz denir. Otoimmün hastalıklar, radyoterapi, kemoterapi, enfeksiyonlar, çevresel nedenler, kürtaj ve düşükler, sık gebelik, aşırı kilo, hipotiroidizm nedeniyle bilinmeyen nedenleri olan durumlar oluşabilir.
Cerrahi menopoz: Bazı işlemler erken menopoza neden olabilir.

Menopoza girmeyi etkileyen faktörler nelerdir?
Genetik faktörler
Ge-nital faktörler
Psikolojik faktörler
Fiziksel ve çevresel faktörler
Sigara içmek
Genel Sağlık
Sosyal faktörler
Menopozdan sonra görülen belirtiler nelerdir?
Ayrıca sık idrara çıkma, kabızlık, vulvada kaşıntı, ağrılı ci-n-sel aktivite, uterus prolapsusu, enürezis, mesane içinde sarkma, makatta sarkma olabilir.
Cilt incelir, kollajen miktarı azalır. saç ve saç miktarı azalır. Cilt kurur, elastikiyetini kaybeder ve yara iyileşmesi gecikir. Çene, dudak ve göğüste kalın saçlar görülebilir. koltuk altı ve genital bölgede saç miktarı azalır.
Menopoz sırasında kserostomi, kötü tat ve diş eti hastalıkları da olabilir. Kabızlık ve hemoroidler yaygındır. Reflü ve safra taşı da yaygındır.
Menopoz ile kolesterol artar. Yüksek hayati işaret oluşabilir. Vasküler sertlik gözlenir.
Menopozlu kadınlar yılda kemik kütlelerinin% 3-4’ünü kaybederler.
Menopozdan sonra kadınlarda oran yavaşlar, kilo artışı görülür.
Ci-n-sel isteksizlik başlar.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA