SON DAKİKA

Haber Oku

Ertesi Gün Hapı Bakın Ne Kadar Etkili, Herhangi Bir Yan Etkisi Var mı?

Ertesi Gün Hapı Bakın Ne Kadar Etkili, Herhangi Bir Yan Etkisi Var mı?
Bu haber 12 Haziran 2020 - 21:24 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ertesi gün hap, korunmasız ci-nsel ilişkiden sonra hamile kalmanızı engelleyen bir tür ilaç olabilir. etkili bir ilaç olacak, ancak yan etkileri de var.

Adı “ertesi gün hapı” olmasına rağmen, genellikle ci-nsel aktiviteden sonraki 72 saat içinde kullanılır. Dikkatli davranmak istediğimi söylüyorsanız, kullanım için en etkili zaman ilişkiden sonraki ilk 12 saattir. ne kadar çabuk kullanırsanız o kadar kolay olur.

Ertesi gün, hapı yemeklerden önce veya sonra istediğiniz zaman kullanacaksınız. Bununla birlikte, ilacı kullandıktan sonra 3 saat içinde kusma veya ishal meydana gelirse, ilacı tekrar kullanmanız gerekir.

Ertesi gün hap bugün hamileliği durdurmak için en etkili çözümlerden biridir, ancak kesinlikle% 100 garanti etmez. Bugünkü çalışmalarda, ertesi gün hapların% 75 gebelikten koruduğu tespit edilmiştir. Tabii ki, belirttiğimiz gibi, çalıştığınız süre boyunca denemeye çalışmak tonlarca. Hapın ertesi gün etki gerektirmesi için hamilelik meydana gelmemelidir. Hamilelik süreci başlamışsa, hapın herhangi bir etkisi olmayacaktır.

Sonraki gün hapı kullandıktan sonra düzensiz adet kanaması, kusma ve bulantı gibi yan etkiler ortaya çıkabilir. en belirgin yan etki adet günlerinizin düzensizliğidir. Hap içindeki bazı maddeler alerjiye neden olabilir. Ertesi gün hapı kullanırken farklı ilaçlar kullanıyorsanız, önce doktorunuza danışmalısınız. Çünkü aynı anda kullanıldığında, ilaçlar etkileşime girebilir ve farklı yan etkilere neden olabilir.

Araştırmalara göre, ertesi gün hapın en sık görülen semptomları: baş dönmesi, mide bulantısı, karın ağrısı, ara kanama, halsizlik, ertelenmiş adet dönemi. Bu tür durumlara hazırlıklı olun.

Tabii ki, herkes gibi, bir ilacın tüm insanlar üzerinde eşdeğer bir etkisi olmayabilir. Oldukça yaygın olmasa da, nadiren ortaya çıkan bazı yan etkiler vardır. Nadiren, anoreksiya, yemeğin disfonksiyonu, göğüs bölgesinde hassasiyet ve baş ağrısı gibi yan etkiler nadiren görülür.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA