SON DAKİKA

Haber Oku

Düşük Kalorili ve Kilolarınızı Yükseltmeyen Yiyecekler Nelerdir?

Düşük Kalorili ve Kilolarınızı Yükseltmeyen Yiyecekler Nelerdir?
Bu haber 10 Haziran 2020 - 15:02 'de eklendi ve kez görüntülendi.

“Kalorisiz yiyecekler” diye bir şey yoktur. Düşük kalorili yiyecekler vardır, ancak fazlalık zararlıdır ve kilo alabilir. Bu nedenle sınırsız yiyecek yemeyin.

Yediğimiz en hafif sebze meyveleri bile kalori haline gelir. Ancak, azalmayan gıdalardan bahsedeceğiz. Peki bu yiyecekler neler?

Tabii ki, vücudumuza giren tüm besinler sindirildiğinde kalori haline gelir. Ağırlık taşımayan gıdalar genellikle sebze ve meyvelerdir. Çünkü bu yiyeceklerin yapılarının çoğu sudur. Bunlar sadece doygunluk ve tok kalmanızı sağlayan lifler içerir. Bu sebze ve meyveler protein bakımından yüksek olmamasına rağmen, vitaminler, antioksidanlar ve diğer besinler açısından zengindirler.

Düşük Kalorili Yiyecekler

Kereviz sapı
Kereviz sapının yüzde 95’i su olmasına rağmen, bu sağlığınız için yararlı olmadığı anlamına gelmez. Kereviz potasyum, Bc vitamini, lif açısından zengindir ve günlük K vitamini ihtiyaçlarınızın yüzde 30’unu karşılayabilir. Ayrıca, bir porsiyon sadece 6 kaloridir. Unutmayın, ne kadar taze tüketirseniz o kadar yüksek olur. Çünkü kereviz sapları boşaltıldığı için besinleri azalır.

Kıvırcık lahana
Bir bardak kıvırcık siyah lahana 33 kaloridir. Bunla birlikte, her 1 adet porsiyon tam 3 gram protein vede.5 gram lif  olduğu. Ayrıca, omega-3 yağ asitleri içeren nadir sebzelerden biridir. Kale ayrıca vitaminler ve Bc vitamini bakımından zengindir.

Salatalık
Salatalığın bir kısmı, çoğunlukla su, sadece 16 kaloridir. besinlerinin büyük kısmı kabuğunda ve çekirdeklerinde bulunur. Bu nedenle, soyulmadan yemeyi tercih edin. Söz konusu besinler, lif ve gözler için iyi olan bir tür A vitamini olan betakarotentir.

Domates
Domates kırmızısı rengi sağlayan likopen, kronik hastalıklarla savaşan bir karotenoid olabilir. ayrıca, domatesler A, C, B2 vitaminleri ve Bc vitamini, krom, potasyum ve lif bakımından zengindir. Buna karşılık, orta boy bir domates sadece 25 kaloridir.

Brokoli
Brokoli’nin beslenmesinden faydalanmak istiyorsanız, çiğ veya hafif buharda tüketmelisiniz. Vücudumuza çevremizden veya yediklerimizden giren kansere neden olan maddeleri nötralize eden antikanserojen sülforafan içerir. ayrıca A, C, E, K vitaminleri bakımından zengindir.

Marul
İster kıvırcık ister göbek olsun, marul porsiyon başına 20 kalori enerjiye sahiptir. Çok fazla protein içermemesine rağmen, Bc vitamini, demir, A ve C vitaminleri bakımından zengindir.

Karnıbahar
Karnabahar, kronik hastalıklarla savaşmanıza yardımcı olan antioksidanlar ve fitokimyasallar açısından son derece zengindir. Aynı zamanda mükemmel bir Bc vitamini, lif, C vitamini ve K kaynağıdır. Ayrıca, bir porsiyon sadece 25 kalori içerir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA