SON DAKİKA

Haber Oku

Çocuk İçin Kalp Hastalıkları Gruplara Göre Nelerdir?

Çocuk İçin Kalp Hastalıkları Gruplara Göre Nelerdir?
Bu haber 07 Haziran 2020 - 16:58 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çocukların kalp hastalıkları oldukça çeşitlidir. Bununla birlikte, annenin rahminden oluşabilecek kalp hastalıkları genellikle üç grupta incelenir.

1. Konjenital Pediatrik Kalp Hastalıkları
Konjenital kalp hastalıkları, çocukluk çağında en sık görülen kalp hastalıkları grubudur. Konjenital kalp hastalıklarında, bebek rahim içinde kalırken gelişim döneminde aniden ortaya çıkacak anomaliler bu duruma neden olabilir. Bahsedilen anomaliler aşağıdaki gibidir:

Bağırsaklarla çakışan veya bağırsakların başlangıcında damarlar içinde meydana gelen anomaliler.
Koroner vasküler kısımda meydana gelen anomaliler.
Kalp içindeki ventriküller veya atriyumlar arasındaki küçük bölmelerde delikler oluştu.
Kulak kepçesi veya ventrikül içinde ortaya çıkan bazı gelişimsel bozukluklar.

2. Ritim Mesaj Bozuklukları
Ritim iletim bozuklukları genellikle şu şekilde açıklanır: kalbin içinde bir elektrik sistemi vardır. bu sistem sırasında, aniden anormal bir şekilde yavaşlama görülür ve hızlanma veya duraklama gibi bir durum ortaya çıkabilir. Bu tür bozukluklar genellikle yetişkinlerde görülür. Ancak ritim iletim bozuklukları çocuklukta, bazen konjenital kalp hastalıklarında ve bazen de ameliyattan sonra ortaya çıkabilir. ek olarak, olağandışı bir nedenden dolayı ortaya çıkabilir.

3. Romatizmal Kalp Hastalıkları
Birçoğumuzun yaşadığı romatizmal hastalığın, gelişmekte olan organlara zarar veren bir hastalık olduğu anlaşılmaktadır. streptokok boğaz ağrısı romatizma fikrini hazırlayan bir hastalık olabilir. Hemolitik Streptococcus adıyla bilinen mikroplar doğrudan boğaz içine yerleşir ve bulunduğu yere hızla bulaşır. eşdeğer bir mikrop aynı zamanda kalbin içine yerleşebilir ve kalbin içindeki kapakçıklarda bazı resmi bozulmalara neden olabilir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA