SON DAKİKA

Haber Oku

Gece Terörü Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir

Gece Terörü Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir
Bu haber 04 Haziran 2020 - 12:14 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Her ne kadar uyku terörü olarak da adlandırılan gece terörü, genellikle insanlar arasında uyku uyanma ve seyahat etme olarak yorumlanmasına rağmen, gece terörü basit olarak tanımlanacak bir hastalık değildir.

Tipik semptomlar uyku sırasında çığlık atmak, vücudun istemsiz sarsılması veya uyku sırasında bilinçsiz dolaşmayı içerir. Uyku sırasında meydana gelen bu ataklar bazı insanlarda birkaç dakika sürebilirken, bazı insanlarda daha uzun süre yaşanır. Genellikle üst bölgeye stres ve darbeler, genellikle çocuklarda ve çocuklarda görülen bu psikolojik durumdan kaynaklanır. Çocukların ve çocukların maruz kaldıkları cinsel saldırı sırasında, aynı zamanda stres veya kafa tramvayları altında olmak üzere uyku terörizmi ile mücadele etmelerine neden olur.

Gece Terörü Hastalığı Belirtileri
Uyurken çok kötü bir rüyaya sahip olan, uykusundan uyanır ve bazen hangi rüyasını hatırlar. Ancak drama olan bir kişi, sabah uyandıktan sonra, uyku sırasında çığlık, titreme ve dolaştıktan sonra ne yaptığını hatırlamıyor. Uyanmak çok zor olduğu için uyku sayesinde hayatınızı tehlikeye atacak durumlarla karşılaşabilir. Birey uyurken dramanın belirtileri nelerdir?

Çığlık at
Korkunç bir rüya gibi başını sağa sola sallamak
Vücudun istemsiz kasılması
Aşırı terleme
Uyanış sonrası agresif tutumlar
Evden çıkacak kadar uykuda olmak
Uyurken yatakta oturmak, korkulu gözlerle etrafa bakmak
Durum ilişkiler tarafından fark edilir ve kişiyi uyandırmaya çalışır. Ama uyanmakta zorlanıyorum
Uyanıştan sonra devam eden hiçbir şey hatırlanmaz

Yukarıda belirtilen semptomların sıklığı haftada iki gün yaşıyorsa, bir kişinin yaşam güvenliğini daha fazla tehlikeye atmasına izin vermeden uzman bir nörolog ve psikiyatri doktoruna danışılmalıdır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA