SON DAKİKA

Haber Oku

Ağlamanın avantajları nelerdir?

Ağlamanın avantajları nelerdir?
Bu haber 04 Haziran 2020 - 12:08 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ağlamak insanlarda daima olumsuz duygular yaratır. Ağlamak her zaman kötü mü? Ağlamanın avantajları nelerdir? sizin için ağlamanın avantajlarını derledik.

Ağlamanın, ister erkek ister kadın olsun, zayıflığın sembolü olduğu varsayılır. Aslında ağlamak hem bedenimiz hem de ruhumuz için tatlıdır. Ağlamak için kendimizi taşımak istediğimizi düşünmediğinizin ağlamanın avantajlarına bir göz atalım.

Ağlayan insanların hemen zayıf ve gerçekten duygusal olduğunu düşünüyoruz. Ama ağlamak çok iyi ve ağladıktan sonra ağlamamız lazım.

Mutluluk hormonunun salgılanmasını sağlar.
Ağlamak endorfin salgısı sağlar. Endorfinlere neşe veren bir hormon denir. Ayrıca, endorfin ağrıyı azaltır.

Rahatlamanızı ve yerleşmenizi sağlar
İnsanlar ağladıktan sonra, gevşeme ve sessizlik zayıflığa eşlik eder. Ağlamadan sonra saman ve dinginlik hissinizi samanda yuvarlamak istiyorsunuz.

Vücudunuzdaki toksinler atılır.
Ağlamak, vücudunuzdaki kimyasalların atılmasına yardımcı olur ve gözyaşı içinde bakterileri öldüren lizozim adı verilen bir hormon vardır. Ağlamak zararlı bakteriler öldürülür. Ayrıca gözlerinizi bakterilerden temizler.

Hastalıklara iyi gelir.
Yan kardiyovasküler hastalıklar boyunca mide, kemik ve kaslarınızla ilişkili hastalıklara iyi gelir. Vücudunuza neden olan bir dizi hormonu ağlayarak ve serbest bırakarak daha iyi hissediyoruz.

Gözyaşı gözlerinizi nemlendirir ve temizler.
İçerdiği bazı toksinler gözlerinizi temizler ve gözlerinizi nemlendirir.

Hayati belirtinizi azaltır.
Ağlamanın iyi bir başka nedeni de yaşamsal belirtilerin azaltılmasına yardımcı olmasıdır. Vücudunuz rahatlarken hayati işaretiniz düşer; Böylece ağladıktan sonra vücudunuzdaki kan dolaşımı aktif hale gelir.

Etrafınızdaki ilişkilerinizi düzenler.
Ağlamak ayrıca çevrenizdeki veya ailenizdeki insanlarla ilişkilerinizi güçlendirmeye yardımcı olur. ağladığımızda, mümkün olduğunca kırılgan ve hassas oluruz. ağladığımızda, çevrenizdeki insanlarla ikili ilişkiler kurar ve aranızda gerçekten güçlü bir duygusal bağ kurarsınız.

Burnunuzda biriken bakteriler saklanır.
Ağlama ile burun içindeki bakteri ve tahriş edici maddelerden akar. Ağladığımızda gözyaşları göz ardı edilmez. bu bakteri ve tahriş edici maddelerin bir kısmı da burundan başlar. bu genellikle ağlarken burnunuzun akmasının mantığıdır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA