SON DAKİKA

Haber Oku

Kadın sağlığına iyi yiyecekler

Kadın sağlığına iyi yiyecekler
Bu haber 07 Haziran 2020 - 16:53 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kadın sağlığına iyi gelen besinler nelerdir? Hangi gıdaların kadın sağlığı için çok önemli olduğunu biliyor muydunuz?

Muhteşem bir cilde sahip olmak ve metabolizmamızı ve diğer birçok şeyi doğru seçilmiş gıdalarla tedarik etmek mümkündür. Hangi gıdalar kadın sağlığı için iyidir, hadi birlikte bakalım ..

1. Brokoli

Antioksidan özelliği sayesinde brokoli, cildin kırışıklıkları ve yenilenmesi için çok faydalı bir gıda olabilir. Cildin kurumasını, cildin morarmasını ve morarmasını önler. ek olarak, mide ve bağırsakların düzenlenmesinde mükemmel bir etkidir.

2.Limon Suyu

Sabah uyanır uyanmaz, bir bardak ılık su sırasında bir çorba kaşığı limon ile metabolizmanızı hızlandırmanız çok olasıdır. Limon suyu herkes tarafından bilinen bir bilgi olabilir. Diyetlerde yetersiz olmayan limon, aşırı miktarda yemek yeme iradesini bastırıyor gibi görünüyor, ancak aynı zamanda kanser kontrolünü ve iltihaplanmayı da azalttığı görülüyor.


3.Havuç

A vitamini yüksek olan havuçların hem sistema nervosum hem de gözlerimiz için çok faydalı olduğu bilinmektedir. Hem cildimizi nemlendirir hem de kurumasını önler. Kabızlığa da iyi gelen havuçlara kalp dostu denir.


4. Kırmızı Meyveler

Kırmızı meyveler likopen yönünden zengin meyvelerdir. Bunlar domates, karpuz, kan portakalları gibi meyvelerdir ve bayanlar haftada üç ila 5 kez tüketilmelidir. Karsinom tehlikesini azalttığını gösteren çalışmalar var. Ahududu yaprağı çayının aşırı miktarda acı çeken kadınlar arasındaki krampları azalttığı gözlenmiştir.

5.Kivi

C vitamini içeriği açısından son derece yüksek olan kivi, vücudumuzda bir mutluluk hormonu olabilecek seratoninin salgılanmasına yardımcı olur, cildimizi güzelleştirmek ve kolesterolü düşürmek için gerçekten yararlı bir besindir.

6. Zerdeçal

İçerdiği vitaminler sayesinde zerdeçalın kanser, diyabet ve hatta cinsel yolla bulaşan “kandida mantarı” meselesi için iyi olduğu anlaşılmaktadır. Antioksidan özelliklere sahip zerdeçal, vücuttaki enfeksiyonlara karşı savaşır.

7. Yeşil Fasulye

Protein ve lif açısından çok yararlı olan yeşil fasulye, hem diyetlerde hem de sağlıklı beslenirken tüketilmesi gereken gıda kaynaklarından biridir. Fasulye saldırıyı önlediğinden, karsinom üzerinde de büyük bir etkiye sahiptir. kadınlarda hormonları dengelediği birçok çalışmanın sonucu olarak görülüyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA