SON DAKİKA

Haber Oku

Çikolata Kisti Ne Anlama Gelir Belirtileri Nelerdir?

Çikolata Kisti Ne Anlama Gelir Belirtileri Nelerdir?
Bu haber 10 Haziran 2020 - 14:55 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çikolata kistinin uterusu içinde menstrüel kanamaya neden olan endometriyum, menstrüasyondan sonra 3-5 mm kalınlıktan oluşur. Döngü sırasında, endometriyum gelen hormonlarla kalınlaşır ve menstruasyondan önce 9-15 mm kalınlığında olur.

Yumurtalık içindeki yumurta sperm ile aşılanırsa, embriyo uterusu yaklaşık 5-6 gün içinde tutar ve gelişmeye hazır olan uterus içindeki genişleme süresini tamamlar.

Yumurtanın sperm ile inokülasyonu gerçekleşmezse, kalınlaşan intrauterin bölüm, az miktarda kanla vücuttan vajina kısmına aktarılır. Neden bilinmemektedir, ancak yumurtalıklarda hücrelere girip endometriyumun dış yapısına yerleştirilebilir. Endometriyaller ayda bir kez rahim içinde yaptıkları eylemleri tekrar ederler. Başka bir deyişle, uterus içindeki alanlar kalınlaşır ve sonuç olarak kanla dökülme yaşarlar. Döküntüler bu alandaki doku oluşumları arasında adezyonlara neden olur ve buna genellikle çikolata kisti denir. Bir çikolata kistinin neden ortaya çıktığı sorusu net bir açıklama olmamasına rağmen, genellikle kistin çikolata kisti olarak adlandırıldığı açıktır, çünkü bu koyu kahverengi bir renktir.

Çikolata kisti belirtileri nelerdir?
En fazla çikolata kisti belirtileri sayılırsa; ağrılı adet dönemleri, sürekli ishal, idrarda kan oluşumu ve cinsel aktivitede ağrılı süreç, bacakta ağrı, karın, bel ve sırt, kasıkta ağrı, menstrüel kanama oluşumu da burun kanaması, dışkıda kan oluşumu ve bölgesel bölge morarma, idrar yaparken yanma ve infertilite. Bitkisel kist önerileri genellikle çikolata kistine söylenir. Çeşitli testlerin ve muayenelerin belirlenmesini sağlamıştır. Soğanı su ile kaynatmak ve yemeklerden önce bu suyu içmek en iyi bitkisel yöntemdir. Bununla birlikte, doktor kontrolü ve tıbbi müdahaleler tercih edilmelidir. Bu kist oluşumu sırasındaki tedavi yöntemleri genellikle yüzde 90 başarı sağlar.

Çikolata kisti belirtileri sık görülürse, mümkün olan en kısa sürede bir doktora danışılmalı ve bu nedenle nedenleri ve tedavisi zamanında ve yerinde sağlanmalıdır. Çikolata kisti oluşumundan sonra tıbbi müdahaleler tercih edilmelidir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA