SON DAKİKA

Haber Oku

Biberiyenin Avantajları vede Kullanıldığı Yerler

Biberiyenin Avantajları vede Kullanıldığı Yerler
Bu haber 07 Haziran 2020 - 16:40 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Biberiye, doğanın bize sunduğu mucize bitkilerden biridir. her derde deva olabilir biberiye avantajları sayma ile bitmiyor.

Biberiye, insanlık tarihinde yaygın olarak kullanılan lezzetli bir baharat ve şifalı bitki olabilir. Bu Akdeniz bölgesi bitkisinin uzunluğu 2 metreye ulaşabilir. uçucu yağ, kokulu, mavi ve lila çiçekleri olan biberiye yapraklarından ve çiçeklerinden elde edilir. ek olarak, taze veya kurutulmuş biberiye yaprakları genellikle baharat veya çay olarak tüketilir. Biberiye özleri, gıdaların süresini uzatmak için doğal antioksidanlar olarak kullanılır. Biberiye, B6 vitamini, B1 vitamini ve B9 vitamini gibi yüksek miktarda A ve C vitamini içerir. Magnezyum, kalsiyum, bakır, manganez ve demir mineralleri içerir. Doymuş yağ ve diyet lifi yüksek ve sodyum düşüktür.

Biberiyenin Faydaları
Beyin işlevini geliştirir. uyanıklık, zeka ve odaklanmayı arttırmak için bellek performansını ve kalitesini artırmaya yardımcı olduğu bilinmektedir.
Saç büyümesini destekler. Biberiye yağı saç büyümesini arttırır, kellikleri önler, grileşmeyi yavaşlatır, kepek ve kuru kafa derisini tedavi eder.
Bir dizi çalışma, biberiye ekstraktının kanser hücrelerinin çoğalmasını önleyebildiğini, böylece tümörlerin genişlemesini durdurabildiğini göstermiştir.
Biberiye içindeki karnosik asit nöroprotektif özelliklere sahiptir. Bir çalışma, sinir hücrelerinde oksidatif stres ve aşırı uyarılmayı azaltmaya yardımcı olduğunu ve sonuçta sistema nervosumunu koruduğunu göstermektedir.
Karaciğere verilen zararı azaltır.
Stresi azaltır.
Alzheimer’ı önler.
Biberiye; Anti-enflamatuar özellikleri ile mide ülserleri, hazımsızlık ve bağırsak bozuklukları için doğal bir ilaç olarak kullanılır.
Artrit ile ilişkili kas ve eklem ağrısını hafifletmek ve dolaşımı arttırmak için biberiye içeren yağlar kullanıldı.
Biberiye bitkisi antiseptik bir özelliğe sahiptir.

Biberiye Kullanımı
Biberiye bitkisinin kullanım alanı son derece geniştir. Genellikle yemeklerde ve çaylarda kuru veya taze bir bitki olarak kullanılır. Eti salamamak için hoş bir aroma sağlar. yağ ve krema olarak hazırlanır ve uçucu yağını çıkararak kolonya olarak kullanılır. Biberiye çeşitli yemeklerde baharat olarak kullanılır, ancak tavuk ve et yemeklerine en doğru şekilde uyar. Ayrıca mor şuruplar kaynatılır ve bir şurup elde edilir. Özellikle çay tüketilir, ancak biberiye çayı tüketiminde dikkate alınması gereken bir miktar vardır. Bu çay epilepsi krizlerine neden olabilir, bu yüzden fazla tüketilmemelidir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA