SON DAKİKA

Haber Oku

Sedef Hastalığı Belirtileri? Sedef hastalığı bulaşıcı mıdır?

Sedef Hastalığı Belirtileri? Sedef hastalığı bulaşıcı mıdır?
Bu haber 07 Haziran 2020 - 17:01 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Sedef hastalığı nedir? Sedef hastalığı bulaşıcı mıdır? Semptomlar ve tedavi nedir? sorularınızın tümüne veya herhangi birine çözüm burada.

Tüm vücudumuzu kaplayan cildimiz genellikle diyet, mevsimsel değişiklikler; Ancak bazı genetik faktörler cilt hastalıkları hakkında en çok düşünenlerdir. Bunlardan biri sedef hastalığıdır. Sedef hastalığı, ciltte sedef pulları ile keskin, sınırlı, kırmızı, enflamatuar bir cilt durumudur. “Sedef hastalığı kronik iltihaplanma ile ilerleyen bulaşıcı olmayan bir hastalık olabilir.

Sedef hastalığının ortaya çıkma olasılığını artıran nedenler:

Travmalar (vurma, vurma, cerrahi, yanıklar)
Stres
Enfeksiyonlar (üst solunum yolu enfeksiyonları, mantar enfeksiyonları), kalsiyum eksikliği
Anormal D vitamini seviyesi
İlaçlar (bazı önemli işaret ilaçları ve ağrı kesiciler)
şişmanlık
Diyet
sigara
Aşırı alkol tüketimi

Semptomlar neler?
Sedef lezyonları genellikle vücudun her yerinde görülür. Bununla birlikte, sıklıkla diz, dirsek, kafa derisi ve genital bölgede görülür. Tırnaklarda sedef hastalığı olduğunda, küçük çukurlar, sarı kahverengi renk değişimi ve tırnak kalınlaşması vardır. Sedef hastalığının cilt lezyonları ile tutarlı farklı formları vardır, bu nedenle egzamaya neden olan farklı hastalıkları taklit edebilir.

En sık 2 mm’den santimetreye kadar başlayan kırmızı, beyaz kepek veya kabuk döküntüleri, genellikle kaşıntı olmadan kendini gösterir.
Ayak ve avuç içi tabanlarında sertleşme ve çatlama olabilir.
Koltuk altı ve karın gibi katlanmış alanlarda döküntü benzeri bir görünüm oluşabilir.
Tırnak üzerinde dikişler, sarı-kırmızı yağ damlaları, tırnakta boşalma veya kalınlaşma, çivinin altında kanama ve tırnak yüzeyinde düzensizlikler gibi görünen çukurlar da olabilir.

Tedavi Yöntemleri?
Hastalığın kesin tedavisi sadece uygun tedavi ile kontrol edilebilir ve genellikle uzun bir süre alınır. Hangi tedavi uygulanırsa uygulansın, tetikleyici faktörler ortadan kaldırılmaya çalışılır. Hastayı tedavinin başlangıcından itibaren bir psikiyatrist gözetiminde almak sonucu etkiler ve nüksü azaltır. Tedaviden Sonra Dikkate Alınması Gereken Hususlar, tedaviden sonra hastalığın nüksetmesini durdurmak için, stres gibi alkollü sigara içen ilaçlardan uzak durmak gerekir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA